fieldworks-office mapping is de installatieversie van de performance Field Works-office (première in 2010), het resultaat van een samenwerking met geluidskunstenaar Fabrice Moinet en illustrator/performer Brynjar Åbel Bandlien). In de Field Works-reeks (Field Works-hotel, Field Works-office en nu ook fieldworks-office mapping) willen Heine Avdal en Yukiko Shinozaki infiltreren in verschillende domeinen en lagen van de samenleving met artistieke ingrepen. Ze exploreren de codes en conventies van allerlei ruimtes en stellen die ter discussie.
 
Voor fieldworks-office mapping werken ze samen met de beeldende kunstenaars Christelle Fillod en Wouter Krokaert. Samen onderzoeken ze het mysterie en de poëzie van de (sociale) omgeving, de manier waarop wij de ruimte in ons opnemen én waarop de ruimte ons ‘opneemt’. Tijdens de kantooruren transformeren de kantoren van de Beursschouwburg en haar personeelsleden geleidelijk tot een fictief landschap met karikaturale personages.
 

concept: Heine Avdal, Yukiko Shinozaki /  tekeningen: Brynjar Åbel Bandlien, Christelle Fillod, Wouter Krokaert
productie: fieldworks vzw, Heine Avdal /  met de steun van: Vlaamse Gemeenschap, Vlaamse Gemeenschapscommissie, Norsk Kulturråd, Fond For Lyd og Bilde, Fond for Utøvende Kunstnere, Norwegian Foreign Ministry

opening: 21 oktober 2013 - Beursschouwburg, Brussel (BE)