Na studies in grafisch ontwerp, werkte Wouter Krokaert (BE) als performer met Meg Stuart en Gary Hill, Rachid Ouramdane, Claude Wampler, Emmanuelle Huynh, Marc Vanrunxt, Barbara Mavro Thalassitis en Christian Rizzo. Met Barbara Mavro Thalassitis creëerde hij de choreografie van 'La chaise pliante et la gravité du brouillard.' In het project 'Time has fallen asleep in the afternoon sunshine’, een project van Mette Edvardsen over het geheugen, is hij een levend boek.
 
Hij maakte tekeningen voor het Koninklijk Museum voor Kunst en Geschiedenis van Brussel; voor de tentoonstelling 'Le cas du sac "in het Musee de la Mode et du Textile in Parijs; voor' Promenadologie ', een project van Charlotte Geldof voor Recyclart; voor het boek 'Reuze!' van Gregy de Maeyer en anderen. De publicatie 'Paysage avec Jeanne', waarin zijn eigen tekeningen geconfronteerd werden met die van Jeanne Le Peillet, werd uitgegeven door Frémok. Hij nam deel aan de tentoonstelling 'Extra' in Espace le Carre in Lille, en had een solo-tentoonstelling in Cartiers Latins in Brussel.
 
Zijn project 'Kanttekeningen', waarin hij de relatie tussen zijn tekeningen en zijn dans onderzoekt, is momenteel in ontwikkeling. 
Tegenwoordig zijn planten de basiselementen in zijn tekeningen, installaties, tuinen, ...

Wouter werkte als performer mee aan Field Works-office.

wouterkrokaert.wordpress.com